سنسور اثر انگشت یکی از اجزای اصلی دستگاههای حضور و غیاب مدل اثر انگشتی است. آیا می دانید سنسور اثر انگشت چیست؟ دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی عموما برای تشخیص خطوط و اثر منحصر به فرد انگشت فرد به یک سنسور اثر انگشت (Fingerprint sensor) نیاز دارند. در یک دستگاه حضور و غیاب وابسته به آن که برند تولید کننده آن چه برندی است، از گونههای متفاوتی از سنسورهای دستگاه حضور و غیاب استفاده میشود. در واقع هر یک از انواع دستگاه ساعت زن اداری برای احراز هویت و ثبت ساعت ورود و خروج به سنسورهای خاصی نیاز دارند.
قبل از خرید هرگونه اکسس کنترل لازم است که برای اطلاع از مشخصات انواع دستگاه حضور و غیاب و سیستم کنترل تردد با افراد متخصص این حوزه مشورت نمایید. در این راستا کارشناسان متخصص افق فراویژن آماده پاسخگویی به شما و ارائه مشاوره رایگان هستند. همچنین اگر نیاز به آموزش ثبت ساعت ورود و خروج در اکسل دارید، میتوانید به صفجه مربوط مراجعه کنید.
کاربرد سنسور اثر انگشت چیست؟
سنسور های اثر انگشت کاربردهای مختلفی دارند و از آنجایی که اثر انگشت هر شخص منحصر به فرد می باشد لذا از این ویژگی برای تطبیق اثر انگشت با هر فرد در دستگاه حضور و غیاب دارای سنسور اثر انگشت استفاده می شود.
امنیت سیستم اکسس کنترل اثر انگشتی همیشه مورد توجه واقع شده زیرا بارها و بارها این سیستم ها توسط اثر انگشت های تقلبی به راحتی دور زده شده اند. یکی از راه های پیشگیری از چنین مشکلاتی تشخیص بافت زنده انگشت توسط سنسورهای باکیفیت می باشد که در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص خواهیم داد.
انواع سنسورهای مورد استفاده در دستگاه حضور و غیاب افق فرا ویژن:
سنسور اثر انگشتی پلیمری
سنسور اثر انگشت خازنی
سنسور اثر انگشتی نوری
توجه داشته باشید که مدل سنسور میتواند تاثیر به سزایی در میزان مصرف باتری دستگاه حضور و غیاب داشته باشد.
روش های تشخیص اثر انگشت کدام است؟
سیستم های حضور و غیاب معمولاً در ادارات و شرکت ها استفاده می شود. یکی از انواع سیستم های ساعت زنی بیومتریک دارای سنسور اثر انگشت است و از اثر انگشت کارمندان برای تأیید هویت شخصی که به سازمان یا شرکت داخل و خارج می شود، استفاده می کند، یکی از رایج ترین انواع آن است.
سیستم های حضورو غیاب مبتنی بر سنسور اثر انگشت در سال های اخیر هم از لحاظ برنامه های کاربردی با تکنولوژی بالا وهم سیستم های بیومتریک، به طور قابل توجهی بهبود یافته اند.
در این دستگاه ها، اثر انگشت کارمندان با دقت بالایی اسکن می شود، نقاط انتهایی و تقاطع های اثر انگشت با سوابق موجود در پایگاه داده مطابقت داده شده و بر این اساس، ثبت زمان ورود و خروج آنها امکان پذیرمی شود.
انواع مختلفی از سنسورهای اثر انگشت – نوری، خازنی، پلیمری، اولترا سوند و حرارتی – برای جمع آوری تصویر دیجیتالی از سطح اثر انگشت در این دستگاه ها تعبیه شده است. به عنوان مثال در سنسور اثر انگشتی خازنی از سنسورهای خازنی استفاده میشود. حال آنکه در برخی دیگر از انواع سیستم ثبت ساعت ورود و خروج پرسنل مانند سنسور اثر انگشتی نوری
مزایا و معایب استفاده از سنسور مبتنی بر سنسور اثر انگشت
علی رغم افزایش امنیت، کارایی و راحتی، احراز هویت بیومتریک با استفاده از یک سنسور اثر انگشت و کاربردهای آن در فناوری های روز و برنامه های دیجیتالی نیز دارای معایبی است:
- هزینه – سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه بیومتریک برای ایجاد امنیت مورد نیاز است.
- هک شدن داده ها – پایگاه داده های بیومتریک ممکن است هک شوند.
شرکت افق فراویژن به عنوان برترین برند تولید کننده دستگاه حضور و غیاب از 3 مدل سنسورهای نام برده شده استفاده میکند.
هدف سیستم حضور و غیاب مبتنی بر سنسور اثر انگشت
با استفاده از سیستم حضور و غیاب مبتنی بر سنسور اثر انگشت، حضور کارکنان به دقت ثبت می شود و می توان از سرقت وقت و سوء استفاده از زمان کار جلوگیری کرد.
با استفاده از این سیستم ها همچنین می توان دسترسی به اتاق های خاصی را در ساختمان محدود کرد و ساعت های شیفت را نیز تنظیم نمود.
تکنیک های تشخیص اثر انگشت چیست؟
تشخیص اثر انگشت با سنسور این امکان را می دهد که شخص از طریق تجزیه و تحلیل و مقایسه برجستگی های پوستی انگشت شناسایی شود. تشخیص اثر انگشت یکی از اولین تکنیک هایی بود که برای شناسایی افراد به صورت اتوماتیک مورد استفاده قرار گرفت و امروزه هنوز یکی از محبوبترین و موثرترین تکنیک های شناسایی است.
انواع حسگر اثر انگشت کدام است؟
چهار نوع حسگر اثر انگشت وجود دارد:
- حسگر نوری
- حسگر ظرفیت
- حسگر اولتراسونیک
- حسگر حرارتی
عملکرد اساسی هر نوع حسگر بدست آوردن تصویری از اثر انگشت شخص و یافتن مطابقت با آن در پایگاه داده است. به عنوان مثال استفاده از سنسور التراسونیک در دستگاه ثبت ساعت ورود و خروج اثر انگشتی باعث می شود که ناهمواری های موجود در سر انگشتان توسط تکنولوژی التراسونیک تشخیص داده شود. لارم به ذکر است که از این تکنولوژی در سیستم کنترل تردد التراسونیک نیز استفاده شده است.
در قسمت تنظیمات سخت افزاری دستگاه حضور غیاب میتوانید نوع سنسور مورد استفاده را ببینید.
کدام نوع حسگر اثر انگشت بهتر از همه است؟
حسگرهای اولترا سونیک جدیدترین و پیچیده ترین حسگرهای اثر انگشت هستند که قادر به تولید اسکن سه بعدی از اثر انگشت هستند. در حال حاضر، این فناوری فقط در برخی از تلفن های هوشمند پرچمدار استفاده می شود.
در حسگر اولترا سونیک، مجموعه ای از فرستنده ها و گیرنده های اولتراسونیک وجود دارد که دقیقتر از هر نوع حسگر دیگری، اثر انگشت را تشخیص می دهد و از این جهت امنیت بالایی دارد.
از اسکنرهای اثر انگشت در چه مواردی استفاده می شود؟
اسکنرهای اثر انگشت برای تشخیص و احراز هویت از طریق اثر انگشت افراد استفاده می شوند. دستگاه های خواننده اثر انگشت و اسکنرها دستگاه های مطمئن و قابل اطمینان برای احراز هویت امنیتی هستند.
از این سنسورها در گوشی های تلفن هوشمند، دستگاه های حضور و غیاب، قفل های دیجیتالی و غیره استفاده می شود.
اسکنر اثر انگشت چه چیزی را اندازه می گیرد؟
در دنیای امروز، اسکنرهای اثر انگشت بیشتر رایج هستند و در تلفن ها نیز مشابه آنها دیده می شود. این اسکنرها با استفاده از رسانایی بدن انسان، ایجاد میدان الکترواستاتیک و ایجاد تصویر دیجیتالی بر اساس میدان الکترواستاتیک ایجاد شده، اثرانگشت شما را اندازه گیری می کند.
اگر اسکنر یا حسگر اثر انگشت خراب شود چه کار کنیم؟
مشکل نرم افزاری: ممکن است عمل نکردن سنسور اثر انگشت شما به دلیل ایراد نرم افزار حضور غیاب نصب شده روی دستگاه شما باشد که به درستی نصب نشده تا از ویژگی اسکن اثر انگشت استفاده کنید و همین مساله مانع از عملکرد صحیح این ویژگی می شود. این مشکل می تواند عملکردهای مهم سیستم را که یکی از آنها اسکنر اثر انگشت است، مختل کند. برای اطلاع از قیمت نرم افزار حضور و غیاب کافی است به صفحه تعرفه نرم افزار حضور و غیاب مراجعه کنید.
یکی از ایرادات دستگاه های حضور و غیاب، عمل نکردن سنسور اثر انگشت آنها است. این مشکل گاها به این دلیل پیش می آید که فرد مورد نظر در اثر استفاده از مواد شوینده و یا مشکلات پوستی شیارهای روی انگشت دست خود را از دست داده است و فرد تصور می کنند سنسور دستگاه خراب است.
البته سنسور اثر انگشت نیز گاها خراب می شود و ان هم به دلیل عمر مفیدی است که سنسورهای اثر انگشت دارند و اکثر مشکلات گزارش شده در مورد سنسورهای اثر انگشت در اثر نوسانات برق، اتصالات داخلی و یا سنسورهای ضعیف شده تشخیص داده شده است.
چرا اسکنر اثر انگشت کار نمیکند؟
اگر دست شما مرطوب، خیس، روغنی یا کثیف باشد ممکن است سنسور اثر انگشت کار نکند. بنابراین، اگر انگشت شما دارای یکی از این موارد باشد، ممکن است هویت شما توسط اسکنر تشخیص داده نشود.
راه حل این مساله است که دستان خود را بشویید و تمیز کنید و منتظر بمانید تا خشک شود. سپس مجددا انگشت تان را روی دستگاه قرار دهید تا اسکنر به درستی هویت شما را تشخیص دهد.
در صورتی که اسکنر هنوز هم به درستی کار نمیکند، باید با متخصص تماس بگیرید تا دستگاه را بررسی کرده و در صورت نیاز سنسور اثر انگشت را تعمیر یا تعویض کند.
ممکن است سیستم کنترل ساعت ورود و خروج پرسنل شما دچار مشکل شده باشد؛ در این صورت احتمالا به تعمیر دستگاه حضور و غیاب نیاز دارید. بنابراین در اولین فرصت با مرکز پشتیبانی فروشگاهی که از آن سیستم خود را خریداری کردید؛ تماس بگیرید.
سوالاتی که ممکن است بپرسید:
1-سنسور اثر انگشت چگونه کار می کند؟
با استفاده از میدان های الکترواستاتیک، اثر انگشت شمارا تشخیص می دهد.
2-سنسور اثر انگشت از چه ویژگی استفاده می کند؟
دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشت و سنسور های مربوط به ان از ویژگی بیومتریک استفاده می کنند.