افق فراویژن؛ ارائه دهنده انواع سیستم‌های حضور و غیاب،  کنترل تردد و گیت‌های کنترل تردد  برای حضور و غیاب  و  حضور  و غیاب آنلاین

سنسور تشخیص چهره یکی از اجزای دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره است که می‌تواند  به الگوریتم بهترین دستگاه حضور و غیاب برای درک بهتر و عالی‌تر کمک کند. منحصر بفرد بودن چهره انسان‌ها، یکی از نشانه‌هایی است که بی‌همتا بودن خداوند را در خلقت اثبات می‌کند. یعنی در تمام دنیا، دو نفر که از نظر چهره‌ کاملا برابر باشند، هرگز وجود ندارد، حتی دوقلوهای یکسان که خیلی شبیه هم هستند، نیز تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. این سنسورهای تشخیص دهنده چهره به سنسورهای دستگاه‌های حضور و غیاب مدل بیومتریک شناخته می‌شوند.

سنسور تشخیص چهره با توجه به همین مورد طراحی شده و افراد را بر اساس ویژگی‌های چهره شناسایی می‌کند. به بیان دیگر همین ویژگی انسان به خلق فناوری‌های جدید و احراز هویت بیومتریک کمک فراوانی کرده است. بیشترین کاربرد احراز هویت بیومتریک در گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و دستگاه‌های حضور و غیاب پرسنل است.

قبل از صحبت در مورد سنسور تشخیص چهره بهتر است بدانیم، احراز هویت بیومتریک چیست؟

احراز هویت بیومتریک، نوعی کنترل است که افراد را بر اساس ویژگی‌های بیومتریک شناسایی و تایید می‌کند. به عنوان مثال صاحب گوشی، سیستم دستگاه و دسترسی به اطلاعات را، بر اساس چهره خود قفل می‌کند، یعنی اگر فرد دیگری صورت خود را مقابل گوشی قرار دهد، نمی‌تواند از گوشی استفاده کند.

در این مطلب قصد داریم در مورد سنسور تشخیص چهره، که به عنوان یک تکنولوژی بسیار امن شناخته می‌شود با شما صحبت کنیم. پس اگر می‌خواهید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید تا آخر این مطلب با شرکت افق فراویژن همراه باشید.

تاریخچه سنسور تشخیص چهره

برای اولین بار در سال 1960 میلادی در ادارات پلیس از این فناوری مورد استفاده قرار گرفت. یک پایگاه داده با کاربر انسانی، مجموعه‌ای از نقاط کلیدی مثل مردمک یا گوشه‌ی چشم را بر روی عکس چهره‌ هر شخص تعیین می‌نمود. سپس سیستم از این نقاط به منظور محاسبه و ثبت فاصله‌‌‌‌ی نشانه‌ها روی چهره‌ی شخص مورد نظر استفاده می‌کرد.

در حال حاضر با توجه به پیشرفت دنیای کامپیوتر و هوش مصنوعی، دستگاه‌های تشخیص چهره، بدون نیاز به دخالت کاربر انسانی تمامی اطلاعات مربوط به چهره افراد را ذخیره می‌کنند. انواع مدل های دستگاه ورود و خروج وجود دارد که در نوع حضور و غیاب تشخیص چهره از این سنسور استفاده می‌شود.

بخوانید: ارتباط دستگاه حضور و غیاب با نرم افزار

سنسور تشخیص چهره چیست؟

سنسور تشخیص چهره یک قطعه الکترونیکی حساس و امنیتی بوده، که برای باز کردن قفل صفحه نمایش یا ثبت ساعت تردد، از فناوری تشخیص چهره در آن استفاده شده است. قابلیت تشخیص چهره نیز به نام فیس آی دی (Face ID) شناخته می‌شود.

بخوانید: تنظیمات کاربردی دستگاه حضور و غیاب

تکنولوژی سنسور تشخیص چهره، هویت چهره افراد را بر اساس ویژگی‌های قابل اندازه‌گیری چهره احراز می‌کند. به عبارتی می‌توان گفت در هنگام احراز هویت، این سنسور ابتدا دو چهره را با یکدیگر مقایسه می‌کند. این سنسور دارای پایگاه داده‌هایی است و اطلاعات چهره افراد خود را در آن ذخیره می‌کند. برای اینکه بدانید نحوه شناسایی این سنسور چگونه است و استفاده از آن چه مزایایی دارد، تا انتها مقاله راه مطالعه کنید.

عموما در هر نوع دستگاه حضور و غیاب از یک سنسور استفاده می‌شود به عنوان مثال در دستگاه حضور غیاب انگشتی از سنسور اثر انگشت و در دستگاه حضور و غیاب کارتی از سنسور خواندن کارت استفاده می‌شود.

نحوه شناسایی سنسور تشخیص چهره

بیشترین کاربرد سنسور تشخیص چهره در تلفن‌های همراه و سیستم‌های کنترل تردد پرسنل است. نحوه کار این سنسور به این صورت زیر است:

توجه داشته باشید که وابسته به الگوریتم و انواع نرم افزار حضور و غیاب این نحوه شناسایی می‌تواند اندکی متفاوت باشد.

مزایا استفاده از سنسور شناسایی چهره

نوع سنسور به کار رفته می‌تواند تاثیر زیادی در میزان مصرف باتری دستگاه حضور و غیاب داشته باشد.

کاربرد‌های سنسور تشخیص چهره

تا کنون با تعریف و نحوه نرم افزار سنسور چهره آشنا شدیم، که خود این مورد در نرم افزار ورود و خروج قرار داد. این سنسور ادعا دارد که دارای امنیت بی‌نهایت بوده و میزان خطای آن یک در میلیون است. بیشترین کاربرد سنسور یا تکنولوژی تشخیص چهره برای دستگاه‌ها و مکان‌هایی است که به امنیت ویژه نیاز دارند است. در این بخش متداول‌ترین مواردی که سنسور تشخیص چهره در آن‌ها کاربرد دارد را بررسی می‌کنیم.

برای خرید دستگاه حضور و غیاب مدل اثر انگشت کلیک کنید.

گوشی‌های تلفن همراه

امروزه تلفن همراه به یک دستگاه کاملا کاربردی تبدیل شده و اکثر افراد از آن برای مکالمه، عکاسی، ذخیره فایل‌ها و سندها نیز استفاده می‌کنند. در واقع می‌توان این وسیله کاملا شخصی است و شخص دیگری نباید به آن دسترسی پیدا کند. شرکت‌های سازنده گوشی تلفن همراه به به کارگیری، سنسور تشخیص چهره، این اطمینان را به مشتریان خود می‌دهند که امکان دسترسی به گوشی آن‌ها یک در میلیون است.

دستگاه‌های حضور و غیاب پرسنل

دستگاه‌های حضور و غیاب به برقراری نظم در محیط‌های سازمانی و شرکتی کمک می‌کنند، زیرا پرسنل زمانی که بدانند ساعت ورود و خروج آن‌ها به طور دقیق ثبت می‌شود، طبق ساعت مقرر حضور پیدا می‌کنند. علاوه بر آن فعالیت برخی از سازمان‌ها و شرکت‌ها باید بین کارکنان آن به صورت محرمانه باقی بماند و فردی غریبه وارد شرکت یا سازمان نشود.

دستگاه‌ حضور و غیاب تشخیص چهره فقط ساعت ورود یا خروج افرادی که چهره آن‌ها در پایگاه داده آن ثبت شده ذخیره می‌کند و مجوز ورود را وارد می‌کند. پس با استفاده از سنسور تشخیص چهره در دستگاه‌های حضور و غیاب می‌توان در سازمان امنیت را به طور ویژه برقرار کرد.

دوربین‌های نظارتی

امروزه در بسیاری از منازل، شرکت‌ها، فروشگاه‌ها، مدارس و هر مکانی که تردد افراد در آن زیاد است، دوربین‌های نظارتی استفاده می‌شود. از تکنولوژی تشخیص چهره در برخی از این دوربین‌ها نیز، استفاده شده است، تا هویت افراد را به راحتی شناسایی کند. پلیس به کمک این فناوری، چهره سارقان را در کمترین زمان ممکن شناسایی می‌کند.

عوامل مختل کننده سنسور تشخیص چهره

فرض کنید برای استفاده از گوشی هوشمندتان عجله دارید، اما هرچه چهره خود را مقابل آن قرار می‌دهید، قفل آن گشوده نمی‌شود. قطعا دستگاه به دلیل عواملی دچار اختلال شده و قابلیت تشخیص چهره آن به درستی عمل نمی‌کند. سنسورهای تشخیص چهره نیز ممکن است در برخی موارد، دچار مشکل شوند و وظیفه خود را به درستی انجام ندهند.

 مهم‌ترین عواملی که سبب مختل شدن فرایند شناسایی چهره می‌شود عبارت است از:

  1. عوامل مزاحم: چنانچه در ابتدا سنسور چهره شما را بدون عینک یا ماسک بررسی کرده باشد. استفاده از ماسک یا عینک هنگام احراز هویت به عنوان عوامل مزاحم شناخته نی‌شود و دستگاه قلدر به شناسایی چهره شما نیست.
  2. ژست متفاوت: لبخند، اخم، پف کردن لپ‌ها، نیم رخ یا سه رخ ایستادن هنگام شناسایی، دستگاه را دچار اختلال می‌کند. چون قطعا اولین تصویری که در پایگاه داده ثبت شده، حالت چهره شما به صورت کاملا عادی و زاویه صورت مستقیم است.
  3. نور محیط: کم بودن نور محیط نیز می‌تواند فرایند تشخیص چهره را دچار اختلال کند. به همین دلیل است که دستگاه‌های حضور و غیاب را باید در مکان‌هایی نصب کرد که میزان نور در تمام طول روز ثابت است.
  4. پایگاه داده: کم بودن ظرفیت پایگاه داده و عدم وجود اطلاعات کافی در آن نیز می‌تواند، سبب بروز اختلال در سنسورهای تشخیص چهره شود.

هزینه تعمیرات دستگاه حضور و غیاب با سنسور تشخیص چهره نسبت به سنسور اثر انگشتی می‌تواند متفاوت باشد.

امنیت سنسور تشخیص چهره

در واقع امنیت هیچ تکنولوژی 100 درصد و کامل نیست، یعنی ممکن است افرادی بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. سازندگان و فعالان حوزه سنسورهای تشخیص چهره، مدعی هستند، که میزان خطا این سنسورهای یک در میلیون است.

در این فناوری ابتدا از دوربین دستگاه حضور و غیاب، چندین هزار نقطه به صورت فرد تابیده می‌شود، تا دستگاه تصویر سه بعدی فرد را در خود به صورت سه بعدی تجسم کند. سپس نرم افزار تشخیص چهره، نقشه صورت فرد را شناسایی می‌کند.

به طور کلی می‌توان گفت امنیت گوشی‌ها و دستگاه‌های حضور و غیابی که دارای سنسور تشخیص چهره هستند، بسیار بالا است. طرح اثر انگشت را می‌توان از روی لیوان یا دستگیره کمی برداری کرد اما چهره افراد قابل کمی برداری نیست.

توجه داشته باشید که امنیت سنسور وابسته به برند تولید کننده سیستم حضور و غیاب می‌تواند متفاوت باشد.

خرید سنسور تشخیص چهره

سنسورها در واقع یک قطعه الکترونیکی بسیار کوچک هستند که ممکن است مانند هر وسیله دیگری دچار آسیب و خرابی شوند‌. حافظه، سرعت، قدرت تشخیص و… سنسورها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. برای خرید سنسور تشخیص چهره، می‌توان به شرکت یا نمایندگی فروش دستگاه یا شرکت‌هایی که خدمات پس از فروش دستگاه حضور و غیاب را انجام می دهند، مراجعه کرد.

برای خرید سنسور تشخیص چهره و اطلاع از قیمت سنسور تشخیص چهره، می‌توانید به فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد الکترونیک، نیز مراجعه نمایید‌. از خرید سنسور از طریق افراد ناشناس و غیر متخصص باید پرهیز کرد، زیرا این اشخاص قطعه تقلبی را جایگزین کالاهای اصلی می‌کنند.

بخوانید: آموزش بازیابی رمز عبور سیستم حضور و غیاب

هر آنچه که از سنسور تشخیص دهنده چهره گفتیم

سنسورهای تشخیص چهره با توجه به ویژگی منحصر بفرد بودن چهره افراد به وجود آمدند، زیرا چهره هیچ دو انسانی کاملا یکسان نیست. برای راه‌اندازی سنسورهای تشخیص چهره لازم است که در ابتدا چهره فرد به دستگاه شناسانده شود. پس از شناسایی عکس توسط سنسور، دستگاه چهره افراد را به شکل هندسی در می‌آورد تا در فرایند ثبت اختلالی ایجاد نشود. از این فناوری اکثر در گوشی‌های تلفن همراه، دستگاه حضور و غیاب، دوربین‌های نظارتی- امنیتی و …. استفاده می‌شود.

هماچنین لازم است به این موضوع اشاره کرد که دستگاه‌‌های حضور‌ و غیاب انواع مختلف با عملکردهای متفاوت از یکدیگر را دارند. در نهایت با توجه به مزایای سنسور تشخیص چهره اعم از سرعت، دقت

به این نوشته امتیاز دهید