دستگاه های حضور و غیاب یک راهکار بسیار ساده و دقیق برای ثبت ورود و خروج افراد هستند. این دستگاه ها از فناوری هایی مانند اثر انگشت، تشخیص چهره و کارت برای ثبت تردد کارکنان یک مجموعه استفاده می کنند که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاصی دارند.
به صورت کلی استفاده از دستگاه های حضور و غیاب مزایای بسیاری دارد و در تسریع فرایند ثبت ورود و خروج کارکنان و محاسبه دقیق حقوق و دستمزد آنها تاثیر بسزایی گذاشته است. با این وجود این دستگاه ها نیز مانند هر دستگاه دیگری دارای معایبی هستند که آگاهی از آنها ضرورت دارد. اگر تمایل دارید با بزرگترین خطر دستگاه های حضور غیاب آشنا شوید پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.چرا دستگاه حضور و غیاب بخریم؟ کاملا مورد بحث قرار دادیم می توانید مشاهده کنید.
مشکلات و خطرات دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی
اولین دستگاهی که قصد بررسی مشکلات آن را داریم دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی است. در ادامه رایج ترین مشکلات و خطر دستگاه های حضور غیاب اثر انگشتی را با شما عزیزان به اشتراک می گذاریم:
عدم شناسایی اثر انگشت
اصلی ترین مشکلی که در مورد این سیستم های حضور و غیاب وجود دارد عدم شناسایی اثر انگشت در برخی شرایط است. به عنوان مثال اگر انگشت فرد خیس باشد یا بر اثر کار با ابزارهای صنعتی یا مواد شوینده آسیب دیده باشد نمی تواند ورود و خروج خود را ثبت کند.
خرابی سنسور اثر انگشت دستگاه
واضح است که استفاده طولانی مدت از هر دستگاه الکترونیکی ممکن است عملکرد آن را با مشکلاتی مواجه کند. دستگاه های حضور و غیاب نیز به دلیل داشتن قطعات الکترونیکی پس از مدتی استفاده دچار استهلاک می شوند و این استهلاک به طور مستقیم در عملکرد آنها تاثیر منفی می گذارد.
در دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی این مشکل بیشتر مشاهده می شود به دلیل اینکه کاربر با سنسور دستگاه به طور مستقیم در تماس بوده و اگر عملکرد سنسور دچار اختلال شود دیگر نمی تواند ورود و خروج خود را ثبت نماید.
کثیف بودن سطح سنسور اسکن
از دیگر مشکلات و خطر دستگاه های حضور غیاب اثر انگشتی عدم شناسایی کاربر به دلیل کثیف بودن سطح سنسور اسکن است. وجود رطوبت و گرد و غبار روی سطح سنسور می تواند چنین مشکلاتی را ایجاد کند. برای حل این مشکل باید با کمک یک دستمال مناسب سطح سنسور را تمیز کرده تا فرایند اسکن اثر انگشت بدون مشکل انجام شود.
انتقال آلودگی به اشخاص دیگر
در برخی مواقع سطح انگشت یک شخص آلوده است و این آلودگی در زمان کار با دستگاه حضور و غیاب به آن انتقال پیدا میکند. زمانی که افراد دیگر از دستگاه استفاده می کنند امکان انتقال این آلودگی و ویروس به آنها وجود دارد. این مشکل یکی از بزرگترین خطر دستگاه های حضور غیاب به شمار میرود.
رایج ترین مشکلات دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره
در این بخش شما عزیزان را با رایج ترین مشکلات دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره آشنا می کنیم:
عدم تشخیص چهره کاربر
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره همانطور که از نامش مشخص است از طریق اسکن چهره افراد، آنها را شناسایی میکند. این اسکن باید به طور کامل انجام شود و اگر مشکلی در نور یا شرایط محیط ایجاد گردد این احتمال وجود دارد که ثبت تردد کاربر انجام نگیرد.
به عنوان مثال مکان قرار گیری این دستگاه حضور و غیاب اهمیت زیادی دارد و باید در ارتفاع مناسبی نصب شود. ارتفاعی برای نصب این نوع دستگاه مناسب است که چهره شخص به طور کامل دیده شود و دستگاه به راحتی بتواند آن را اسکن کند.
اختلال در شناسایی چهره افراد دوقلو
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره برای شناسایی افراد از اجزای صورت استفاده میکند. این موضوع باعث شده که شناسایی افراد دو قلو به دلیل اینکه اجزای صورتشان شباهت بسیاری به هم دارند با اختلال مواجه شده و خطا داشته باشد. این مورد به ندرت اتفاق می افتد اما با این وجود جزء مشکلات استفاده از دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره محسوب می شود.
مشکلات و خطر دستگاه های حضور غیاب کارتی
در دستگاه های حضورغیاب کارتی از دو روش شناسایی با تماس کارت و دستگاه و شناسایی بدون تماس کارت و دستگاه استفاده می شود. در مورد این نوع دستگاه های حضور و غیاب نیز مشکلاتی وجود دارند که در ادامه به طور مجزا آنها را مورد بررسی قرار می دهیم:
مشکلات دستگاه حضور و غیاب کارتی تماسی
روی کارت های تماسی بارکد و قطعات مغناطیسی وجود دارند که عملکرد دستگاه با کمک آنها انجام می شود. اسلاتی در این مدل دستگاه حضور و غیاب تعبیه شده که این قطعات با گذر از آن هویت کاربر را تشخیص می دهند. مشکل بزرگی که در این روش شناسایی هویت وجود دارد این است که اگر هر گونه نقص فنی در این اسلات ها ایجاد شود فرایند شناسایی مختل شده و ورود و خروج فرد ثبت نمی شود.
مشکلات دستگاه حضور و غیاب کارتی بدون تماس
دومین نوع از دستگاه های حضور و غیاب کارتی مدل هایی هستند که برای تشخیص هویت فرد نیازی به تماس کارت با دستگاه ندارند. در این روش تنها لازم است کارت به سنسور تعبیه شده در دستگاه نزدیک شود تا عملیات احراز هویت صورت بگیرد.
بزرگترین مشکل و خطر دستگاه های حضور غیاب این است که اگر به کارت ضربه ای وارد شود یا در معرض رطوبت قرار بگیرد این احتمال وجود دارد که دستگاه دیگر قادر به شناسایی آن نباشد.
امکان تقلب در دستگاه های حضور و غیاب کارتی
یکی از خطر دستگاه های حضور غیاب کارتی امکان تقلب در آنها است. این مدل دستگاه های حضور و غیاب به دلیل اینکه از عوامل هویتی و بیومتریک مثل تشخیص چهره و اسکن اثر انگشت برای شناسایی هویت افراد استفاده نمی کنند با مشکلاتی از قبیل تقلب ممکن است مواجه شوند. در واقع یک فرد می تواند با دادن کارت خود به شخص دیگر حضورش را ثبت کند.
مشکلات امنیتی دستگاه های حضور و غیاب
یکی از خطر دستگاه های حضور غیاب مربوط به مشکلات امنیتی بوده که از بزرگترین نگرانی های افرادی است که از آنها استفاده می کنند. در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلات امنیتی دستگاه های حضور و غیاب اشاره می کنیم:
نفوذ غیرمجاز به دستگاه
ممکن است برخی از افراد در تلاش باشند که به دستگاه حضور و غیاب شما به صورت غیر مجاز دسترسی پیدا کنند. عموما اهداف این افراد تخریب سیستم یا تغییر اطلاعات آن است. برای حل این مشکل بهتر است دستگاه های حضور و غیاب را در مکان هایی امن نصب کنید تا دسترسی به آنها محدود شود.
از آن گذشته استفاده از رمز عبورهای قوی و ارتقاء نرمافزارها و سختافزارهای امنیتی نیز می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
سرقت اطلاعات حضور و غیاب
اطلاعات حضور و غیاب کارکنان یک مجموعه جزء اطلاعات بسیار حساس محسوب می شود و اگر به دست افراد نادرستی بیفتد امکان ایجاد مشکلات امنیتی شدید وجود دارد. یکی از راهکارهای حل این مشکل رمزگذاری اطلاعات حضور و غیاب در دستگاه است تا در صورت دسترسی نیز این اطلاعات خوانا نباشند. بهره گیری از تکنولوژیهای مدرن برای مانیتورینگ و کنترل دستگاهها نیز یکی از راهکارهای بسیار عالی در این زمینه به شمار میرود.
سخن پایانی درباره خطر دستگاه های حضور غیاب
یکی از جنبههای بسیار حیاتی در مدیریت شرکت ها و سازمان ها کنترل دقیق حضور و غیاب کارکنان است. دستگاه های حضور و غیاب به عنوان یک ابزار بسیار قدرتمند در رصد و ثبت ورود و خروج کارکنان عمل می کنند و در بهبود فرایندهای مدیریتی سازمانها نقش مهمی دارند. با این حال این دستگاه ها نیز مانند هر سیستم دیگری خالی از خطا نیستند و ممکن است با مشکلات متعددی رو به رو شوند. در طول متن در مورد بزرگترین خطر دستگاه های حضور غیاب با شما عزیزان صحبت کردیم تا بتوانید با در نظر گرفتن این موارد انتخاب بهتری در زمان خرید این دستگاه ها داشته باشید.
سوالات متداول
- بهترین راهکار برای حل مشکل تقلب در دستگاه های کارتی چیست؟
این دستگاه ها نیاز به ناظر دارند تا کسی نتواند با استفاده از کارت افراد دیگر تردد کند.
- آیا امکان انتقال بیماری های پوستی نیز از طریق دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی وجود دارد؟
بله، یکی از مشکلاتی که در رابطه با این دستگاه ها وجود دارد امکان انتقال بیماری های پوستی از سطح آنها است.
- آیا سرمای هوا و یخ زدگی انگشت نیز می تواند باعث اختلال در ثبت تردد شود؟
بله، سرمای هوا و یخ زدگی اثر انگشت در زمان استفاده از دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی می تواند در فرایند ثبت ورود و خروج اختلال ایجاد کند.
یک پاسخ
واقعا خطر دستگاه های حضور غیاب خیلی جامعه و کامل گفتین مرسی بابت اطلاع رسانی